Nanoakvaario sopii pienen opiskelijaboksin lemmikiksi

Myös kiireinen opiskelija saattaa kaivata itselleen lemmikkieläintä. Hänen opiskelijaboksinsa saattaa kuitenkin olla pieni, samoin opiskelijan budjetti – eikä aikaa lemmikin hoidollekaan ole välttämättä kovinkaan paljon. Onko siis olemassa lemmikkieläintä, joka täyttäisi nämä speksit ja sopisi opiskelijan pieneen asuntoon ja kiireiseen elämään? Nanoakvaario pikkuruisine asukkaineen voi olla tällaisessa tapauksessa hyvä vaihtoehto, joka tuo opiskelijan elämään iloa, mutta ei vaadi liikaa tilaa, rahaa tai aikaa.

Nanoakvaario sopii pieneen tilaan

Nanoakvaario on erityisen pieni akvaario, joten se ei vie paljon tilaa ja mahtuu hyvin myös pieneen opiskelija-asuntoon. Pienessä akvaariossa pyritään löytämään minimalistista estetiikkaa sekä kaunista tasapainoa, joiden tavoittelu sopii muutenkin minimalistiseen opiskelijaelämään. Nanoakvaario on erityisen trendikäs vaihtoehto, joten se sopii hyvin myös trenditietoisen opiskelijan lemmikiksi ja tuo opiskelija-asuntoon näyttävää muotoilua sekä kauniin sisustuselementin, jonka elämää on kiva seurata. Kaunis nanoakvaario vaatii vähän mutta antaa paljon!

Nanoakvaariot on usein muotoiltu houkuttelevalla tavalla. Niiden kulmat voivat olla pyöristetyt ja niissä käytetty lasi saattaa olla erityisen valkoista ja läpinäkyvää. Nanoakvaarioiden valaistus saattaa olla erityisen voimakas, sillä näissä akvaarioissa suositaan usein runsasta kasvistoa. Pienimmät nanoakvaariot ovat niin pieniä, että niitä voi pitää jopa pöydän päällä. Harmoninen kokonaisuus voikin auttaa rentoutumaan esimerkiksi samalla, kun opiskelijan täytyy paneutua tenttikirjojen kuivaan maailmaan.

Nanoakvaarion voi myös sisustaa hyvin monin eri tavoin. Vaikka tilaa on vähän, on sitä kuitenkin riittävästi kauniin vedenalaisen maailman luomiselle. Luo akvaarioosi vaikkapa rauhoittavaa japanilaista tai korealaista maalaistunnelmaa tai vaikkapa muinaisen Egyptin mystistä tunnelmaa. Päästä luovuutesi valloilleen ja anna kiinnostuksen kohteidesi näkyä akvaariosi sisustuksessa!

Millaisia asukkaita nanoakvaarioon voi hankkia?

Nanoakvaariossa voi pitää lähinnä erityisen pienikokoisia kaloja, simpukoita ja katkarapuja. Hoidossa keskitytään tasapainon saavuttamiseen, ja näin pienen akvaarion hoito vaatiikin jonkin verran asiaan perehtymistä. Parhaimmillaan pieni nanoakvaario tarjoaa opiskelijalle mahdollisuuden rauhoittua ja rentoutua harmonisen akvaarion äärellä.

Sopivia nanoakvaarion asukkaita löytyy esimerkiksi tetrojen, monnien, rasboroiden, labyrinttikalojen ja hammaskarppien joukosta. Helmiseeprakala on yksi nanoakvaarioon sopivista parvikaloista. Moni akvaarioharrastaja pitää erityisesti parvikaloista, sillä parven elämän seuraamisessa on jotakin erityisen kiinnostavaa.

Sukaravut ovat suosittuja pienten akvaarioiden asukkaita ja niiden suosio tuntuu kasvavan koko ajan. Sukaravut ovat yllättävän hauskoja kavereita, jotka hurmaavat värikkäällä ulkonäöllään ja hauskalla käytöksellään. Sukaravut syövät leviä sekä pehmeitä kasvinosia mutta niille maistuvat myös raadot. Akvaariossa niille voidaan tarjota pieniä rapupellettejä sekä kalojen hiutaleruokaa. Myös pienenpienet kalanpalat maistuvat sukaravuille. Sukaravut voivat myös lisääntyä akvaariossa ja pikkuisten sukarapuvauvojen kasvattaminen onkin erityisen mielenkiintoista puuhaa, joka nostaa akvaarioharrastuksen aivan uudelle ulottuvuudelle. Sukaravut saattavatkin yllättää opiskelijan mielenkiintoisuudellaan ja sillä, kuinka hyvin ne soveltuvat opiskelijan lemmikeiksi opiskelijan pieneen asuntoon ja pieneen opiskelijabudjetiin.

Kuinka paljon nanoakvaario maksaa?

Pienellä budjetilla elävää opiskelijaa kiinnostaa varmasti myös nanoakvaarion hinta. Upean nanoakvaarion voi löytää jopa alle 70 eurolla, joten opiskelijabudjetistakin on mahdollista säästää tätä upeaa hankintaa varten. Toisaalta akvaariota voi toivoa vaikkapa tupaantuliaislahjaksi, jos sukulaiset ja ystävät kyselevät, mitä opiskelija toivoisi uuteen kotiinsa. Jos jokainen tupaantuliaisvieras sijoittaa lahjaan kympin tai pari, saadaan akvaarion hankintahinta pian kerättyä kasaan ja lahjasta on iloa pitkäksi aikaa!

Näin pienten eläinten ruokkiminenkaan ei verota opiskelijabudjettia kohtuuttomasti – toisin kuin esimerkiksi ison koiran ruokakulut. Toki myös akvaarion kohdalla tulee aina pohtia tarkkaan, riittääkö aika, raha ja kiinnostus varmasti akvaarion asianmukaiseen hoitoon. Myös akvaarion asukkaat ovat tuntevia olentoja, jotka ansaitsevat asianmukaista hoitoa ja ruokaa koko niiden eliniän ajan!

marinate