Vinkkejä yliopisto-opiskeluun

Yliopistokoulutus on nykyisinkin arvossaan. Se mahdollistaa monesti hyvän työpaikan saamisen ja onhan työnteko paljon mukavampaa, kun työllistyy alalle, joka itseään kiinnostaa. Opiskelu yliopistossa voi kuitenkin olla varsin vaativaa ja henkisesti kuluttavaa. Täytyy huolehtia tehtävien aikatauluista ja palautuksista ja kokeitakin saattaa kasaantua samalle viikolle useita. Miten omaa opiskelua voi helpottaa ja miten jaksaa valmistautua huolella kaikkiin kokeisiin ja tehtäviin? Jos opiskelet yliopistossa tai aihe muuten kiinnostaa, niin lue tästä artikkelista enemmän. Annamme hyviä vinkkejä, miten omaa opiskeluaan voi tehostaa ja mitkä keinot voivat auttaa jaksamaan koeputken keskellä. Monia voi kiehtoa myös työnteko opintojen ohella, jolloin esimerkiksi oman yrityksen perustaminen voi olla hyvä ajatus. Silloin yrityslaina voi olla hyvä ratkaisu.

Täytyy hyväksyä, että yliopisto-opinnot vievät aikaa

Ensimmäinen asia, joka jokaisen yliopistossa opiskelevan täytyy hyväksyä, on se, että opinnot vievät aikaa. Jos aikoo suorittaa yliopiston niin, että käy muutaman tunnin päivässä luennoilla, voi opintopolku venyä varsin pitkäksi. Opintoihin täytyy panostaa aivan eri tavalla kuin vaikkapa peruskoulussa tai lukiossa. Jokaisen on hyvä hankkia kalenteri, johon saa talteen kaikki tärkeät asiat. Monilla kursseilla on viikoittain palautettavia projektitöitä tai muita tehtäviä ja sen lisäksi kaikilla kursseilla on yleensä jonkinlainen loppukoe tai useista välikokeita. Jos yrittää vain muistaa kaikki, jotain unohtaa ihan varmasti.

Opintoihin pitää siis panostaa ja aikatauluja suunnitella. Jos tiedät, että loppuviikosta pitää palauttaa muutama tärkeä ja aikaa vievä tehtävä, et voi lähteä kaverisi kanssa pelaamaan jalkapalloa alkuviikolla. Kaiken tekemisen aikataulutus on ehdottoman tärkeää, sillä jos jää vain odottamaan sopivaa aikaa, sitä ei koskaan tule. Jos siis aiot lukea kokeeseen jossain välissä, ei tällaista aikaa koskaan tule. Merkitse siis kalenteriin kokeiden lisäksi se aika, jolloin aiot lukea kokeeseen. Silloin ei siis voi lähteä kaupungille katselemaan uusia kesävaatteita, vaan aika pitää käyttää kokeeseen valmistautumiseen.

Myös omasta henkisestä jaksamisesta täytyy pitää huolta. Jos vain joka päivä paahtaa tehtäviä ja kokeisiin lukua, voi palaa loppuun. Merkitse siis kalenteriin aina mahdollisuuksien mukaan jotain vapaa-ajan aktiviteetteja.

marinate